22 okt 2014

40.000 flyers die aantonen dat het beleid anders kan

Vandaag zijn burgers twee keer de dupe. Het beleid van de Vlaamse en federale regeringen grijpen drastisch in het dagelijkse leven. Groen geeft niet alleen kritiek maar toont aan dat het beleid anders kan. Keuzes die de welvaart eerlijker verdelen en die ons leven aangenamer maken, met minder vervuiling en minder gezondheidsproblemen.

Parlementsleden en leden deelden dinsdagmorgen 40.000 flyers uit in Vlaanderen en Brussel. Groen-voorzitter Wouter Van Besien: “Vandaag zijn burgers twee keer de dupe. Het beleid van de Vlaamse en federale regeringen grijpen drastisch in het dagelijkse leven. Groen geeft niet alleen kritiek maar toont aan dat het beleid anders kan. Keuzes die de welvaart eerlijker verdelen en die ons leven aangenamer maken, met minder vervuiling en minder gezondheidsproblemen.”

De besparingen van de Vlaamse en federale regeringen zullen de mensen elke dag voelen. Van Besien: “Een indexsprong voor 95% van de mensen, een loonstop, inschrijvingsgeld voor studenten fors duurder, duurdere tickets en minder aanbod in openbaar vervoer, wie deeltijds werkt verliest 23% loon, enzovoort. Op hetzelfde moment blijft een eerlijke bijdrage van de grootste vermogens uit en blijft de geldverslindende notionele interestaftrek voor multinationals gewoon bestaan.”

Op vlak van milieu worden stappen terug in de tijd gezet. Van Besien: “De problemen van deze eeuw, zoals luchtvervuiling, worden niet aangepakt. Vandaag lijden 1 miljoen mensen aan astma, waarvan 200.000 kinderen. De maatregelen van de Vlaamse en federale regering zullen nefaste gevolgen hebben voor onze levenskwaliteit. België wordt een land met meer ongelijkheid en meer gezondheidsproblemen.”

De actie kan je online op facebook en twitter volgen met de hashtag #hetkananders.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK