02 mei 2015

“Commercieel draagmoederschap geen oplossing voor kinderwens”

Dit weekend vindt in Brussel de 'men having babies' beurs plaats, waar homokoppels geïnformeerd kunnen worden hoe ze in de Verenigde Staten door middel van een draagmoeder.

Dit weekend vindt in Brussel de 'men having babies' beurs plaats, waar homokoppels geïnformeerd kunnen worden hoe ze in de Verenigde Staten door middel van een draagmoeder en eventueel ook een eiceldonor aan een kind kunnen geholpen worden. Petra De Sutter, diensthoofd gynaecologie aan het UZ Gent en senator voor Groen: “Groen betreurt dat commercieel draagmoederschap gepromoot wordt. Commercieel draagmoederschap is geen oplossing voor kinderwens van homo-koppels.”

In de Senaat laakt Groen werk van een wettelijk kader voor ons land. Groen Senator Petra De Sutter: "Draagmoederschap moet altruïstisch blijven en mag niet leiden tot het herleiden van de draagmoeder tot een huurbaarmoeder. Daarom ook pleiten wij voor het regelen van de afstamming op zo'n manier dat de draagmoeder volledig erkend wordt in haar uiterst belangrijke bijdrage tot de geboorte van het kind, bijvoorbeeld door het behoud van een (eventueel versnelde) adoptieprocedure."

“Groen neemt het voortouw om mee te werken aan een wettelijk kader, dat de belangen van alle partijen, en vooral van het kind, maximaal beschermt. Op die manier hoeven koppels geen toevlucht te nemen tot commerciële buitenlandse initiatieven,” besluit De Sutter.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente