23 okt 2012

“Ford Genk: het kan niet zijn dat we daar niet op voorbereid zijn”

Groen vindt dat Vlaanderen al langer werk had moeten maken van de reconversie van de auto-industrie. 'Het kan niet zijn dat we niet voorbereid zijn op de donderwolken die boven Ford Genk hangen,' zegt Groen fractieleider in het Vlaams parlement Filip Watteeuw. 'Dit is een herhaling van wat we al gezien hebben.”

"Onze eerste bekommernis moet natuurlijk uitgaan naar de werknemers voor wie dit dramatisch zou zijn," zegt Watteeuw. "Maar de beleidsmakers kunnen niet telkens zeggen dat ze verrast zijn. Na Renault Vilvoorde waren ze verrast, na Opel Antwerpen ook. Vlaanderen is niet voorbereid op zaken als Ford.”

”De auto-industrie is belangrijk,” erkent Watteeuw, ”maar de sector en de overheid hadden al langer werk moeten maken van een reconversie. Het Vlaams Parlement keurde daarover veertien jaar geleden een resolutie goed, maar die blijft tot op vandaag dode letter.”

Sinds 2009 kreeg de auto-industrie in Vlaanderen al 42 miljoen euro steun, waarvan 8,5 miljoen euro naar Ford Genk ging. "We begrijpen die steun, maar er is ondertussen wel te weinig plek voor innovatieve industrie.”

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK