25 mei 2011

Groen! legt strijd tegen armoede op tafel van Elio Di Rupo

Naar aanleiding van de nieuwe Armoedebarometer met cijfers over de armoede in Vlaanderen, vraagt Groen! concrete maatregelen om de armoede aan te pakken. “Politici sluiten al te vaak de ogen en bewijzen de strijd tegen de armoede enkel lippendienst. De tijd is gekomen om echte beleidsmaatregelen te nemen, zeker om kinderen toe te laten uit de vicieuze cirkel van armoede te breken”, zegt Groen! Kamerlid Wouter De Vriendt.

De groenen kijken daarvoor naar de regering van lopende zaken. ”Een regering in lopende zaken die kan optreden in Libië, kan ook de armoede aanpakken”, vindt De Vriendt. De partij richt de blik ook nadrukkelijk naar formateur Elio Di Rupo (PS). In reactie op de stijgende armoedecijfers, zal Groen! alvast twee prioritaire zaken op de tafel van formateur Di Rupo leggen:

  • Verhoging minima, zoals leefloon en pensioenen, tot boven de Europese armoededrempel. Op dit moment ligt de armoededrempel op 993 euro voor een alleenstaande, terwijl het leefloon slechts 740 euro bedraagt. Zonder een waardig inkomen is het voor mensen onmogelijk om uit de armoede te ontsnappen.

  • Verlaging lasten op arbeid, in de eerste plaats voor de lagere lonen, waardoor meer werk zou moeten gecreëerd worden voor deze doelgroep.

Een sterk sociaal programma is voor Groen! een voorwaarde om tot een nieuwe regering toe te treden.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente
×

Twijfel je nog aan een groene stem?

Stel je vraag

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK