28 aug 2012

“Het stakende personeel moet worden gehoord”

Groen is verontwaardigd over de agressie die zich gisterenavond heeft voorgedaan op de buslijn tussen Melsele en Zwijndrecht. “Minister Crevits moet dringend samen zitten met de vakbonden. Ze moeten bekijken wat er kan gedaan worden om de veiligheid van buschauffeurs te garanderen. Een bende jongeren die een bestuurder molesteren, is onaanvaardbaar,” aldus Vlaams parlementslid Luckas Vander Taelen.

De verontwaardiging bij Groen over de agressie bij De Lijn is groot. ”Een incident zoals dat van gisterenavond waarbij een tiental jongeren een buschauffeur verscheidene slagen in het gezicht geeft, moet worden veroordeeld,” meent Luckas Vander Taelen. ”Groen begrijpt de verontwaardiging bij het personeel van De Lijn, en is solidair met het stakende personeel. Deze mensen moeten worden gehoord. Wij roepen de minister op om zo snel mogelijk rond de tafel te zitten met de afgevaardigden van de vakbonden. Samen kunnen ze zoeken naar de meest adequate manieren om het personeel van De Lijn beter te beschermen.”

Een van de mogelijkheden om de veiligheid van het personeel te verzekeren, is het inzetten van twee personeelsleden op gevoelige lijnen. ”Deze methode wordt in Brussel al toegepast op lijnen waar de chauffeurs soms problemen ervaren. Het tweede personeelslid kan sneller naar de telefoon grijpen of tussen beide komen, wanneer een eerste wordt aangevallen.” Groen pleit ervoor om de efficiëntie van deze maatregel ook in andere steden te onderzoeken.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK