18 apr 2012

“Minister Schauvliege moet woorden nu omzetten in daden”

Groen is tevreden met de goedkeuring van een resolutie in het Vlaamse parlement voor meer klimaatambitie. “Al is het nu aan minister Schauvliege om haar woorden ook in daden om te zetten,” aldus Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum.

Zowel de oppositie als de meerderheid in het Vlaamse parlement stemden vandaag voor een gezamenlijk uitgewerkte resolutie. De uitstoot van broeikasgassen moet hiermee met dertig procent verminderen tegen 2020.

”De stemming is een historisch moment,” zegt een van de indieners van de resolutie Hermes Sanctorum. ”Het is een van de zeldzame keren dat de meerderheid positief reageert op een resolutie van de oppositie en dat we tot een gezamenlijk standpunt komen.

Groen blijft echter kritisch positief. ”De stemming is een heel belangrijke, maar slechts eerste stap in het hele proces,” aldus Sanctorum. ”Het is nu aan minister Schauvliege om haar woorden in daden om te zetten. Ze zal sterke concrete maatregelen moeten voorstellen om de schadelijke broeikasgassen effectief met dertig procent te kunnen laten afnemen tegen 2020.”

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK