14 maa 2013

“N-VA is niet consequent over metropolitane gemeenschap”

Groen-parlementslid Hermes Sanctorum reageert verbaasd op de aankondiging van vier Vlaams-Brabantse N-VA-burgemeesters dat ze naar het Grondwettelijk Hof stappen tegen de metropolitane gemeenschap. 'N-VA-minister Bourgeois zegt dat ze een samenwerkingsakkoord voorbereiden en enkele uren later zegt een in dezelfde commissie aanwezig N-VA-parlementslid, Willy Seghers, dat hij als burgemeester ten persoonlijke titel naar het Grondwettelijk Hof stapt. De N-VA blaast warm en koud,' zegt hij.

Sanctorum wil dat N-VA duidelijkheid schept over het partijstandpunt. Sanctorum wijst erop dat N-VA in de Kamer tegen het communautaire akkoord - waarvan de oprichting van de metropolitane gemeenschap deel van uitmaakt - tekeer gaat en zich op lokaal vlak verzet tegen dit nieuwe orgaan, terwijl partijvoorzitter Bart De Wever het concept had opgenomen in zijn onderhandelingsnota en de N-VA binnen de Vlaamse regering instemt met de oprichting van de metropolitane gemeenschap.

De parlementariër benadrukt dat zowel Groen als de maatschappelijke actoren vragende partij zijn voor een dergelijk overlegplatform over onderwerpen zoals werk, mobiliteit en de overstromingsproblematiek.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK