05 jun 2012

“Positief advies Ruimtelijke Ordening voor Uplace niet koosjer”

Groen heeft vragen bij de rol van de administratie Ruimtelijke Ordening in het toekennen van een positief advies voor de milieuvergunning voor het shoppingcentrum Uplace. “De manier waarop de administratie Ruimtelijke Ordening een positief advies heeft gegeven voor de milieuvergunning van Uplace is niet koosjer,” aldus Hermes Sanctorum. “Ruimtelijke Ordening heeft eerst negatief geoordeeld over de bouwvergunning, maar leverde voor de milieuvergunning wél een positief advies af. Het is daarbij geen toeval dat de voormalige kabinetschef van minister Muyters in tussentijd secretaris-generaal is geworden van het departement Ruimtelijke Ordening', aldus Sanctorum.

In 2011 leverde minister van Ruimtelijke Ordening een bouwvergunning af voor Uplace. Dat gebeurde na onder meer een negatief advies van de administratie Ruimtelijke Ordening. "Er waren toen sterke inhoudelijke bezwaren", aldus Sanctorum. Dezelfde administratie leverde voor de milieuvergunning echter een positief advies af. "Vreemd, want het dossier is inhoudelijk intussen niet veranderd,” aldus Sanctorum. ”Wat wel veranderd is, is dat de
voormalige kabinetschef van Vlaams minister Muyters, Peter Cabus, intussen secretaris-generaal is geworden van het de administratie Ruimtelijke Ordening. "Wat is de waarde van een advies van Ruimtelijke Ordening als ze wordt geformuleerd door degene die de bouwvergunning heeft aangevraagd. Dit is niet koosjer,” vindt Sanctorum.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK