Interactieve lezing: Word een EU-kenner in 120 minuten

1 sep 2016 - 19:45 - 30 jun 2017 - 19:45

De Europese samenwerking staat al geruime tijd onder druk. Eerst de eurocrisis en nu de vluchtelingencrisis lieten diepe sporen na en speelden de lidstaten uit elkaar. Groen was van meet af aan voorstander van de Europese integratie en is dat nog steeds. Maar hoe werken de Europese Unie en haar instellingen nu eigenlijk? Is de besluitvorming echt zo weinig transparant als kwatongen beweren? Hoe is de samenwerking nu ook al weer ontstaan en tot welke verwezenlijkingen heeft ze geleid? Het antwoord op deze en andere vragen komt aan bod tijdens een avondvullende Interactieve Lezing. 

De lezing duurt 2 uur en bestaat uit 2 delen: 

- Een vormend deel verzorgd door Europahuis Ryckevelde 

- Een interactief deel waarin leden van het netwerk Europa ingaan op enkele uitdagingen voor de EU  en hun groene oplossingen. Thema’s die aan bod kunnen komen: Voedsel, Klimaat, Energie-Unie, Sociaal beleid – Jeugdwerkloosheid, Asiel en Migratie, Eurocrisis, Brexit, Uitbreiding van de EU, Euroscepticisme, Handelsbeleid (TTIP), Conflicten in de wereld.

Een initiatief van het Europa netwerk van Groen in samenwerking met Europahuis  Ryckevelde

 

Meer informatie:

Wat? Pasklaar aanbod voor groepen en regio’s van Groen die een avond rond de EU willen werken met presentatie en sprekers. Ondersteuning bij de communicatie van het aanbod.

Voor wie? Voor groepen en regio’s van Groen.

Wat kost het? Niets. De onkosten worden vergoed door Groen.

Wat doet de organiserende groep of regio? Zorgen voor een datum, een lokaal bij voorkeur met beamer, promotie en minstens 20 deelnemers. 

Is voorkennis vereist? Neen.

 

 

 

Informatie: 

Voor meer informatie en/of boeking:

Angelique Vandekerckhove, medewerker Bart Staes: angelique [dot] vandekerckhove [at] europarl [dot] europa [dot] eu OF 0496 05 60 08

Katleen De Ridder, studiedienst Groen: katleen [dot] deridder [at] groen [dot] be OF 0490 560 880

We nemen dan snel contact met je op.