Open Parlement onderwijs: Word minister van onderwijs voor één dag

20 mei 2017 - 13:30 - 17:30Leuvenseweg 86, 1000 Brussels

Hoe ziet het beroep van leerkracht er uit in de 21ste eeuw? En wat heeft die leerkracht nodig? Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman wil van jou weten wat jij zou doen als je één dag minister van onderwijs was. Veel leerkrachten lopen voorop in de vernieuwing van het onderwijs. Daarom organiseren we een Open Parlement over het lerarenberoep van de toekomst.

Samen slopen we de muren tussen de klaslokalen en de grenzen tussen leerkracht en politiek. Omdat niemand beter dan de leerkrachten weet wat de leerkrachten nodig hebben. Omdat goede ideeën en diverse stemmen uit het onderwijsveld een megafoon verdienen. Omdat het anders kan.

Kom naar het Vlaams Parlement voor boeiende en begeesterende ronde-tafel gesprekken over de toekomst van het lerarenberoep. Want het onderwijs van morgen, dat maak jij!

De inschrijvingen zijn afgesloten. Ben je ingeschreven en heb je een vraag? Mail naar frederik [dot] vandenbril [at] groen [dot] be

Hoe werkt het?

We starten de dag met een inspirerende speech van onderwijsdenker Kris Van den Brande. Onder leiding van een moderator gaan we in kleine groepjes aan de slag. De ronde tafel gesprekken worden gevoed door drie boeiende gasten: Els Consuegra over diversiteit in klas, Kristof Das over krachtige leeromgevingen en Goele Cornelissen heeft het over de leerkracht als teamspeler. Samen met hen doen we concrete aanbevelingen voor het beleid.

We sluiten af om 17u30 met een drankje en vervolgens (voor wie dat wil) om 18u een walking dinner en netwerkmoment in de Zuilenzaal van het parlement.

Voor wie?

We praten deze dag over leraren en het lerarenberoep maar natuurlijk is iedereen welkom. Van student tot onderwijsexpert, wij willen je er graag bij. 

Schrijf je in. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt! We voorzien ook kinderopvang. Wens je daar gebruik van te maken? Vermeld dan het aantal en de leeftijd van jouw kapoenen bij je inschrijving.

We verwelkomen je graag in het Vlaamse parlement, leuvenseweg 86, 1000 Brussel.