Aimen Horch

Lid nationaal partijbestuur

'It's time for us as a people to start making some changes.' Uit deze songtekst van 2Pac haalt Aimen zijn energie om zich elke dag weer te engageren als gemeenteraadslid in Vilvoorde en lid van het nationaal partijbestuur van Groen. Die 'change' maakt hij niet alleen. In het partijbestuur wil hij werk maken van een groene beweging die haar landgenoten enthousiasmeert voor een menselijkere, eerlijkere en gezondere toekomst. Hij wil de vrijwilligerswerking van de partij versterken en zorgen voor duidelijke, laagdrempelige communicatie.

Aimen is geboren in Algerije en getogen in Vilvoorde. Hij is preventieadviseur en milieucoördinator van opleiding en werkt dagelijks rond welzijn op het werk en milieuverontreiniging bij bedrijven. Hij droomt van een warme samenleving waar de economie de mensen dient en waar we zorg dragen voor onze planeet.

Aimens groene engagement begon in 2015 als nationaal bestuurslid bij Jong Groen. In 2018 werd hij gemeenteraadslid in Vilvoorde. Hij werd er fractieleider. Exact één jaar later werd hij verkozen tot het nationaal partijbestuur, als jongste lid.