Aarschot

Alona Lyubayeva

Opvolger Vlaams Parlement
Opvolger
2
Vlaams Parlement
‹ Terug naar overzicht

Ik sta bekend als een kritische geest en een kuitenbijter. Door mijn migratie-ervaring heb ik de gewoonte alles in vraag te stellen. En als ik iets belangrijk vind dan bijt ik me erin vast en zet ik door. Tegelijkertijd ben ik iemand die steeds naar gedragen oplossingen zoekt en samenwerking hoog in het vaandel draagt.

De voorbije twintig jaar heb ik op verschillende manieren de samenleving proberen te verbeteren: als onderzoekster, docent, eerstelijnswerker, beleidsmedewerker, topambtenaar, middenveldswerker, activiste. Al deze ervaringen hebben me geleerd dat de impact van burgers in de huidige Vlaamse samenleving nog altijd beperkt is.

'Sociale & ecologische rechtvaardigheid zijn één strijd'

Als activiste van bewegingen als Hart Boven Hard en Refugee Party geloof ik in de kracht van de burgers. Ik wil nu ook politiek meewerken aan een nieuwe cultuur met ruimte voor inspraak. Waar actief wordt geluisterd naar de voorstellen en oplossingen van burgers. Het is tijd voor een ommekeer. Voor politici die aan de lange termijn denken.

Ik kan mensen meenemen in mijn passie voor sociale en ecologische rechtvaardigheid. De voorbije jaren hebben we allemaal gezien wat de kracht van verrechtsing en populisme betekent. Van status quo inzake klimaat tot stijgende armoede en ongelijkheid. Enkel als wij de link tussen sociale en ecologische rechtvaardigheid ter harte nemen, krijgen we het nodige draagvlak om fundamenteel anders te gaan leven. Met respect voor milieu en klimaat kunnen we tegelijkertijd een sociale revolutie ontketenen.

Kies samen met mij voor een menselijker, eerlijker en gezonder Vlaanderen.

Doe mee met de campagne

Versterk samen met mij de groene golf. Sluit je aan bij onze campagne. Elk engagement is welkom, groot of klein, digitaal of mee op straat.

DOE MEE