'Als je buren kent, is de drempel lager om eens hulp te vragen'

- Fatima (43), mantelzorger

Of je nu mantelzorger bent, kookt op jeugdkamp of samen groenten kweekt: doeners als jij houden onze samenleving draaiende. Dankzij jouw belangeloze inzet worden onze buurten elke dag menselijker, eerlijker en gezonder. Maar dat betekent niet dat je alles maar in je eentje moet doen. Groen maakt het jou een pak makkelijker om samen te komen, van elkaar te leren en voor elkaar te zorgen. Van ondersteuning voor vrijwilligers tot meer inspraak: 14 oktober kan een politiek keerpunt worden voor doeners. Gebruik je stem en kies mee voor menselijkere, eerlijkere en gezondere steden en gemeenten.

1

Een bruisend verenigingsleven maakt een gemeente of stad fijner om te wonen. Of je nu een buurtbarbecue doet of lid bent van een sportclub: je mag rekenen op onze steun. Een centraal vrijwilligersloket kan helpen met het papierwerk en een zaal of lokaal.

2

Overal in het land creëren we groene ontmoetingsplaatsen in de vorm van parkjes, pleinen, speeltuinen en banken. Straten worden veiliger en voetgangers en fietsers krijgen meer plaats. Je buren kennen wordt zo weer de normaalste zaak van de wereld. En een simpele 'goeiedag' of 'mag ik wat suiker?' ook.

3

Inspraak en transparantie zijn voor ons de norm. We communiceren helder en laten je mee de koers van onze gemeente uitstippelen. Dankzij een 'burgerbegroting' kan je mee beslissen over hoe een deel van je belastinggeld gespendeerd wordt. Het gaat tenslotte over jouw geld, en vooral: jouw toekomst.

4

We willen dat iedereen kan genieten van het leven, ook wie het (financieel) moeilijk heeft. We zorgen ervoor dat je niet van het kastje naar de muur gestuurd wordt. Bijvoorbeeld door de oprichting van een Sociaal Huis, waar je terecht kan met al je vragen. Toelages bovenop je leefloon, pensioen of uitkering kunnen je de extra steun geven die je nodig hebt.

5

Nieuwe inwoners? Da's vooral een kans om nieuwe mensen te leren kennen en te leren van elkaar. Daarom voorzien we een warm welkom voor nieuwkomers. We zorgen ervoor dat ze zich thuisvoelen en vlot aan hun nieuwe leven kunnen bouwen, bijvoorbeeld door ontmoetingsmomenten en taalcafés te organiseren.

Nu is het aan jou.

Gebruik je stem en laat je vrienden weten dat je kiest voor een menselijkere, eerlijkere gezondere buurt.

JA, IK STEM GROEN

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK