Gooik

Alwin Loeckx

Opvolger Vlaams Parlement
Opvolger
1
Vlaams Parlement
‹ Terug naar overzicht

Vlaanderen heeft dringend nood aan meer bos, groen, water … Tegen de klimaatopwarming, maar ook om ons zélf beter te voelen in een groenere en gezonde omgeving met zuivere lucht.

Al vijftien jaar zet ik me hiervoor in als vrijwilliger van Natuurpunt en als directeur van streekorganisatie Pajottenland & Zennevallei. Nu wil ik dit engagement ook politiek versterken.

Ik wil de kracht van de natuur opnieuw haar werk laten doen in onze dorpen, steden, landbouw en landschappen. Mét de natuur werken in plaats van haar tegen te werken. Ruimte voor meer en wildere natuur. Ook mensen leven ervan op.

'Laat de natuur opnieuw haar werk doen. Meer bos, groen, water… als acties tegen klimaatopwarming en om ons zelf beter te voelen'

Veerle Leroy uit Beersel, Hendrik Schoukens uit Lennik en ikzelf uit Gooik zijn de drie Groene klimaat-kandidaten uit Pajottenland & Zennevallei. Veerle is expert duurzame energie en participatie, Hendrik is expert betonstop en klimaatwet en ikzelf ben expert natuur & landschap. 💚 Samen gaan we voor een Groene zondag op 26 mei.

Andere thema’s waar ik graag aan meewerk in het Pajottenland, Vlaams-Brabant en Vlaanderen: ruimtelijke ordening, ontharding (betonstop), bio-landbouw, luchtkwaliteit, duurzame energie, transparant bestuur en inspraak.

Dit is het moment om je stem te laten horen. Het is tijd voor een klimaat-ommekeer. Kies samen met mij voor een menselijker, eerlijker en gezonder Vlaanderen met veel meer groen voor iedereen.

Doe mee met de campagne

Versterk samen met mij de groene golf. Sluit je aan bij onze campagne. Elk engagement is welkom, groot of klein, digitaal of mee op straat.

DOE MEE