De afstand tussen Louvain-la-Neuve, waar Amaury studeert, en Leuven is minder dan 30 kilometer. Maar de polarisatie in ons land maakt van die paar tientallen kilometers duizenden. Toch kent de klimaatcrisis geen regionale grenzen. De bestaansonzekerheid evenmin.

Amaury is al jaren betrokken bij projecten die jonge Franstaligen en Nederlandstaligen samenbrengen om de uitdagingen van morgen aan te pakken. Omdat hij gelooft dat we die samen kunnen aangaan, door met elkaar te praten en door in te zien dat er heel veel dingen zijn die ons verenigen.

'Samen voelt het beter'

Als Erasmuskandidaat wil Amaury ervoor vechten dat er een einde komt aan de politieke spelletjes op basis van gemeenschapsbelangen en dat België de echte challenges aanpakt: een klimaattransitie die iedereen ten goede komt, fiscale rechtvaardigheid zodat iedereen in waardigheid kan leven en een migratiebeleid dat menselijk is. Hij komt op voor deze overtuigingen elke dag, op straat of 's avonds met vrienden in zijn kot.

In een periode waarin veel burgers moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen en jongeren het vertrouwen in de toekomst hebben verloren, is Amaury vastbesloten om niet langer te wachten. En samen voelt het beter, nee?

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?