Anne Dedry

Federaal parlementslid

Anne Dedry is een naam als een klok in de zorgsector. Met meer dan dertig jaar expertise in kraamzorg, mantelzorg en thuiszorg, weet ze als geen ander waarover ze spreekt. Ze bewijst elke dag opnieuw dat het anders kan, ook in de zorg.

'Mijn papa overleed toen ik 10 was. Hoe jong ik ook was, toen heb ik ervaren wat solidariteit en vriendschap waard is'

Als oudste Groen-nieuwkomer in de Kamer bracht Anne heel wat ervaring mee. Zo is Annes meest gekende wapenfeit de oprichting van De Bakermat, intussen 35 jaar geleden. Het was pionierswerk dat Kraamzorg aan huis in Vlaanderen op de kaart heeft gezet en zwangere ouders helpt bewuste keuzes te maken. Naast haar jobs in de zorgsector heeft Anne ook altijd vrijwilligerswerk gedaan. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Anne als federaal parlementslid vurig strijdt voor een menselijkere, eerlijkere en gezondere zorgsector.

Anne groeide op in Duitsland, waar haar vader officier was in het Belgische leger. Ze had er een zorgeloos leven, tot haar vader overleed toen ze nog maar 10 jaar oud was. Zonder financieel of sociaal vangnet kwam haar gezin in een moeilijke situatie terecht. In die harde situatie begon haar sociale engagement langzaam maar zeker te kiemen.