Zoutleeuw

Annick Declercq

Vlaams Parlement
12
Vlaams Parlement
‹ Terug naar overzicht

Ik ben Annick, 54 jaar, in Gent gestudeerd en woon in Zoutleeuw. Mijn eerste politieke stappen zette ik 30 jaar geleden. Toen, met Vera Dua als Vlaamse minister voor Landbouw (1999-‘03) was ‘duurzame landbouw’ een fundamenteel beleidspunt. Samen met Chris Steenwegen (haar toenmalige medewerker, nu tweede op de lijst) heb ik heel wat gesprekken gevoerd ‘op het erf’.

'Een 'Landbouw met Toekomst' is een belangrijke schakel in de strijd tegen klimaatwijziging'

Het thema ‘agro-ecologie’ heeft mij nooit meer losgelaten. Immers, iedereen met een portie gezond boerenverstand beseft dat agro-industrie en internationale vrijhandel een enorme ecologische impact hebben. Ik geloof dat ‘een Landbouw met Toekomst’ een belangrijke schakel is in de strijd tegen klimaatwijziging. Hier kan iedereen snel ‘mee’ zijn: kiezen voor een landbouw dat voorziet in voeding en vezels, in natuur en biodiversiteit, in levensvatbare broodwinning.

Er zijn al vele succesvolle voorbeelden. Deze verdienen om te worden uitgebreid en opgeschaald. In samenwerking met bedrijven, onderwijs en middenveld. Een bewust en geëngageerd burgerschap moet nu de politieke ruimte verbreden. Daar wil ik met Groen in geloven. Groen kan hier iets aan doen.

Doe mee met de campagne

Versterk samen met mij de groene golf. Sluit je aan bij onze campagne. Elk engagement is welkom, groot of klein, digitaal of mee op straat.

DOE MEE