Genocide is de reden dat Anya’s grootouders als enige in haar familie de Shoah - de Holocaust - overleefde. Racisme is de reden dat haar ouders op 18-jarige leeftijd uit Polen gevlucht zijn en nooit naar de universiteit konden. Deze familiegeschiedenis is een belangrijke reden dat Anya de politiek in is gegaan. Anya’s ouders ontmoetten elkaar in haar geboorteland, Canada. Ze hebben alles gedaan om Anya het geprivilegieerd leven te geven dat ze nu leidt. Anya kreeg 23 jaar geleden de mogelijkheid om te verhuizen naar Leuven om te studeren, is daar blijven wonen en werken. De focus van haar onderzoek is Europese identiteit en uitsluiting, religie en racisme.

Perhaps if we remember that the study of human experience usually has an ethical, to say nothing of a political, consequence in either the best or worst sense, we will not be indifferent to what we do as scholars (Edward Said)

Ze is oprichtster van Een Andere Joodse Stem en publiceert regelmatig in Belgische tijdschriften. Zij voelt het als haar verantwoordelijkheid als mens, als Joodse en als professor om te doen wat zij kan om de wereld rechtvaardiger te maken. Dat heeft ertoe geleid dat ze nu alles doet wat ze kan om het geweld en de genocide in Gaza te stoppen. Ze is een voorstander van straatpolitiek en van een academische, culturele en economische boycot (BDS) op Israël. Ze staat als onafhankelijke op de lijst van de Groenen. Nooit meer betekent nooit meer voor iedereen.

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?