Heverlee

Anya Topolski

Vlaams Parlement
8
Vlaams Parlement
‹ Terug naar overzicht

In 1968 werden mijn ouders plots als Pools-joodse vluchtelingen uit hun geboorteland verdreven. Ze zijn uiteindelijk in Canada beland, waar ik in 1976 geboren ben. In 2000 ben ik in Leuven komen studeren en vandaag ben ik universitair hoofddocent ethiek en politieke filosofie. Mijn onderzoekswerk en publicaties concentreren zich rond de thema's Europese identiteit, uitsluiting, judaïsme, antisemitisme, islamofobie, racisme en feminisme. Ik ben mede-oprichtster van Een Andere Joodse Stem en publiceer regelmatig bijdragen in Mo*. Ook in de praktijk probeer ik me in te zetten voor iedereen die uit onze samenleving uitgesloten wordt. Maar eerst en vooral ben ik een alleenstaande moeder van drie ‘awesome’ kinderen. Eigenlijk had ik moeten leren jongleren om tussen al die verschillende rollen te kunnen balanceren.

'Perhaps if we remember that the study of human experience usually has an ethical, to say nothing of a political, consequence in either the best or worst sense, we will not be indifferent to what we do as scholars' - Edward Said

Zoals velen die niet in dit land geboren zijn, ontdekte ik hier hoop en mogelijkheden. Hier wilde ik mijn leven uitbouwen. Helaas krijgen zoveel anderen, die in België of elders geboren zijn, niet dezelfde kansen als ik. Ze zijn minder welkom omwille van hun geloof, hun huidskleur, hun nationaliteit of hun socio-economische positie. Dit kan en moet anders.

Een stem voor GROEN is een stem voor een inclusief België: een socialer België dat gelijke kansen biedt aan iedereen, een nieuw België met een buitenlands beleid dat verankerd is in solidariteit met onderdrukte volkeren.

Een menselijke, eerlijke en gezonde samenleving, daar ga ik voor!

Doe mee met de campagne

Versterk samen met mij de groene golf. Sluit je aan bij onze campagne. Elk engagement is welkom, groot of klein, digitaal of mee op straat.

DOE MEE