Nee aan minder pensioen! Teken de petitie voor een waardig basispensioen

Wij zijn het morrelen aan de pensioenen beu. Iedereen heeft recht op een waardige oude dag. Daarom kiezen wij resoluut voor een basispensioen.

  • Met ons plan krijgt iedereen een gegarandeerd pensioen. Elk pensioen begint te tellen vanaf de armoedegrens en niet meer vanaf nul. Te kleine pensioentjes om rond te komen, bijvoorbeeld bij zelfstandigen maar ook bij anderen, behoren dan eindelijk tot het verleden.

  • De ondergrens bedraagt 1.200 euro per maand voor een alleenstaande en 854 euro voor een samenwonende. Het basispensioen krijg je op basis van burgerschap en niet op basis van de afgelegde loopbaan, net zoals in Nederland. Je moet dus een aantal jaren in België verblijven voor je er recht op hebt.

  • Het basisbedrag wordt aangevuld met wat je opbouwt doorheen je loopbaan. Iemand die 40 jaar heeft gewerkt, zal op die manier een hoger surplus krijgen dan iemand die 35 jaar heeft gewerkt. Met het surplus zorgen we dat je kan rekenen op minstens 1.500 euro na een volledige loopbaan.
585 ondertekenaars, we zetten door!
58%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente