Bazaar Circulair

🌿 Ontdek de circulaire toekomst van Brussel en Europa! 🌿

Stap in de wereld van de circulaire economie tijdens onze infomarkt in Brussel. Laat je inspireren en leer hoe je zelf een positieve impact kunt maken door te repareren, te recycleren en te hergebruiken.

Europees Parlementslid Sara Matthieu gaat in gesprek met Brussels parlementslid Soetkin Hoessen en Brussels Staatsecretaris Barbara Trachte. Welke kansen en uitdagingen liggen er binnen de circulaire economie voor Brussel en Europa? We nemen je mee naar het Europese perspectief, want ook op dat niveau wordt hard gewerkt aan wetgeving die de circulaire economie volop zal boosten.

Maak kennis met gepassioneerde mensen die zich inzetten voor een sterke en duurzame toekomst of neem deel aan een gratis workshop furoshiki, tawashi of meubelrestauratie (inschrijven is verplicht).

Programma

  • 13:30 -15:00: welkomsdrankje en hapje en panelgesprek.
  • 15:00 - 18:00: infomarkt circulaire economie
  • 15:30 - 17:30: workshop oude kleren hergebruiken: furoshiki en tawashi door R-Use
  • 15:30 - 17:30: workhops assemblage door Tournevie
  • 15:30 - 17:30: workshop meubelrestauratie door Tournevie 

R-Use Fabrik workshop:

Ontdek de textielindustrie en haar impact op het milieu en meer hoe je je oude kleren op een creatieve manier kunt hergebruiken!

Tijdens deze inspirerende workshop ontdek je hoe je oude sokken kunt omtoveren tot tawashi-sponzen en gebruikte shirts kunt veranderen in handige furoshiki-voedselverpakkingen. Onder deskundige begeleiding van twee docenten zul je je eigen duurzame creaties maken.

Breng je eigen enkele sokken en/of oude shirts mee, maar maak je geen zorgen als je ze niet hebt - R-Use zal ook voorzien in oude kledij.

R-Use Fabrik is een vooruitstrevende stoffenwinkel die zich richt op milieubewustzijn voor alle naaifanaten (en zelfs degenen die dat nog niet zijn) die op zoek zijn naar alternatieve manieren van consumeren. Ze willen mensen bewust maken van reparatie, upcycling en het verlengen van de levensduur van textiel. Bij R-Use gooien ze niets weg, ze transformeren alles! Mis deze kans niet om deel te nemen aan een workshop die je kijk op textiel en duurzaamheid zal veranderen.

Tournevie workshop:

Heb je nog een oude kast of bureau die je liever nog niet weggooit, maar die zeker toe is aan en opfrisbeurt! Schrijf je dan in voor een cursus meubelrestauratie of assemblage door Tournevie. Tournevie is een gereedschapsbibliotheek, een betaalbaar én ecologisch alternatief voor duurdere huur- en verkooppunten om te klussen, repareren of renoveren. Onder begeleiding van een ervaren vakman leer je de basistechnieken meubelrestauratie en later jouw eigen oude meubels weer een tweede leven geven.

Ik schrijf me in en kies voor 1 van deze sessies (optioneel)