30 November 2023

19.30u -
22.00u

Benefiet voor Gaza

Tinnenpot , Tinnenpotstraat 21 , 9000 Gent

Benefiet voor Gaza

De situatie in Gaza is gruwelijk. Scholen, vluchtelingenkampen, ziekenhuizen: het Israëlische regime bombardeert ze allemaal. Het doodde zo al meer dan 10.000 Palestijnse burgers. Elke tien minuten sterft een kind. Een kind. Élke tien minuten. Dat is een afslachting.

De internationale gemeenschap mag niet gewoon toekijken. We moeten de druk opvoeren voor een staakt-het-vuren door middel van sancties. En ook na een staakt-het-vuren hebben de Palestijnse mensen recht op een vrij en veilig leven. Duurzame vrede komt er alleen met een politieke oplossing: einde bezetting en tweestatenoplossing. 

Wat we vandaag allemaal kunnen doen, is heel luid onze stem laten horen, in gesprek gaan over wat er gaande is en geld inzamelen.

Kom je naar onze benefietavond?

Programma:

👉 19u30: Deuren open

👉 20u: start

👉 Getuigenis: Nadia Alhassanat, 

👉 In gesprek: vicepremier Petra De Sutter en Prof. Sami Zemni

👉 In gesprek: Groen-senator Fourat Ben Chikha, Nadia Alhassanat, Henri Heimans (Andere Joodse Stem) en Emmanuel Stein (Andere Joodse Stem)

👉 Spoken word: Hind Eljadid

👉 Muziek: Bani Hadam

👉 Slotwoord: Gents schepen Hafsa El-Bazioui

We vragen voor deelname een vrije bijdrage voor de slachtoffers van Gaza.

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.