18 dec 2016

Binnenlandminister Jambon (N-VA) heeft maandag in de onderzoekscommissie een en ander uit te leggen

“Als Bart De Wever inderdaad aanwezig was op een vergadering met politieverantwoordelijken over de communicatie met de verbindingsofficier in Turkije, is dat heel bizar”.

Dat zegt Groen-parlementslid Stefaan Van Hecke in reactie op het bericht dat de N-VA-voorzitter deelnam aan een crisisvergadering op het kabinet van Binnenlandse zaken met politieverantwoordelijken over de foutgelopen communicatie tussen Turkije en België. Kort daarna beschuldigde de minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) de verbindingsofficier in Turkije, Sébastien Joris, van zware fouten.

“Dat de minister van Binnenlandse zaken de politieverantwoordelijken samenroept is perfect normaal. Het kan ook een toeval van de kalender zijn dat De Wever die dag op het kabinet van Jambon was. Maar als de N-VA-voorzitter aan tafel zat op het moment dat de minister crisisoverleg houdt met de hoogste politieverantwoordelijken, is dat niet normaal. Een partijvoorzitter heeft daar geen enkel rol te spelen. We veroordelen dat en we zullen minister Jambon daar maandag in de onderzoekscommissie verder over ondervragen”, besluit Van Hecke.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK