22 jul 2014

Björn Rzoska (Groen): “Open VLD gaat schaamteloos voor de postjes, CD&V voor conservatief beleid ”

N-VA en CD&V onderhandelden meer dan 50 dagen over een regeerakkoord. Open VLD heeft amper 24 uur nodig om het Vlaamse regeerakkoord te onderschrijven. Open VLD wordt door N-VA en CD&V in de Vlaamse regering gehesen om zo ook een federale coalitie mogelijk te maken met die drie partijen.

Open VLD wordt door N-VA en CD&V in de Vlaamse regering gehesen om zo ook een federale coalitie mogelijk te maken met die drie partijen. Fractieleider Björn Rzoska (Groen): “N-VA en CD&V onderhandelden meer dan 50 dagen over een regeerakkoord. Open VLD heeft amper 24 uur nodig om het Vlaamse regeerakkoord te onderschrijven. Nog nooit heeft een partij zo snel en na zo weinig onderhandelen ingestemd met een regeerakkoord. Schaamteloos gewoon. De Open VLD-ministers gaan een beleid uitvoeren waaraan ze zelf amper hebben onderhandeld.”

CD&V-voorzitter Wouter Beke was naar eigen zeggen ‘aangenaam verrast’ dat Open VLD ‘goesting en ambitie had om het akkoord te onderschrijven’. Björn Rzoska: “Het is duidelijk waar Open VLD voor staat: eerst de postjes, dan de inhoud.”

De drie coalitiepartners kondigden ook aan om samen een front te vormen om te onderhandelen voor een federale regering. Rzoska: ”CD&V kiest volop voor een conservatieve coalitie op Vlaams en federaal niveau. CD&V steekt de progressieve stemmen in hun rechter achterzak om conservatief beleid mogelijk te maken. Vele progressieve kiezers die voor CD&V hebben gestemd, moeten zich vandaag bekocht voelen. En door met de coalitiepartners van de Vlaamse regering front te vormen voor federale onderhandelingen, speelt ze ook nog eens volop in de confederale kaart van N-VA.”

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK