04 jun 2014

Björn Rzoska verkozen tot fractieleider Groen in Vlaams Parlement

De Groen-fractie in het Vlaams Parlement heeft Björn Rzoska tot nieuwe fractieleider gekozen.

Groen-voorzitter Wouter Van Besien: “Björn Rzoska ontpopte zich op amper 16 maanden tot een sterkhouder in het Vlaams Parlement. Hij beet zich vast in het BAM-dossier, mobiliteit en het arbeidsmarktbeleid van de Vlaamse regering. Hij neemt nu de fakkel over van Elisabeth Meuleman. Hij zal onze 10-koppige fractie, die de kiezer met drie extra parlementsleden versterkte, aanvoeren en zich richten op begroting en financiën.”

Fractieleider Björn Rzoska: “Het is een eer om deze sterke, uitgebreide fractie te mogen aanvoeren. De fractie is een mix van jong talent en ervaring. Het is mijn ambitie om ook deze legislatuur de sterkste fractie van het Vlaams Parlement te zijn en de zes nieuwe gezichten in onze fractie snel hun plaats te laten veroveren en te laten uitgroeien tot sterkhouders in de commissies en de plenaire zitting.”

Björn Rzoska (41) is sinds 2006 gemeenteraadslid in Lokeren. Van oktober 2009 tot januari 2013 was hij ondervoorzitter van Groen. Sinds januari 2013 is hij lid van het Vlaams Parlement. Op 25 mei werd hij verkozen vanop de tweede plaats in Oost-Vlaanderen. De Groen-fractie in het Vlaams Parlement telt voortaan 10 zetels (+3) en telt 6 volksvertegenwoordigers die voor het eerst hun intrede doen in het Vlaamse halfrond.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK