Björn Rzoska

Vlaams Parlementslid

Als Björn Rzoska zich ergens in vastbijt, lost hij niet snel. Hij is een volbloed democraat en gaat altijd voluit als oppositieleider in het Vlaams Parlement. Hij was er fractievoorzitter van Groen en volgt financiën, begroting en economie op.

Met een stevige portie vernuft en dossierkennis zoekt Björn onvermoeibaar naar bondgenoten om te bouwen aan een eerlijkere samenleving. Hij heeft een hekel aan manke begrotingen en overheidsgeld dat in de verkeerde zakken verdwijnt. Voor gekke financiële constructies of een teveel aan mandaten is hij onverbiddelijk.

Ook in Lokeren

Björn is bezeten van geschiedenis en heeft een zwak voor theater en wielrennen. Hij verdeelt zijn tijd tussen Brussel en thuisstad Lokeren, waar hij al meer dan tien jaar de oppositie leidt. Toch is Rzoska geen typisch Lokerse naam. Zijn grootouders kwamen uit Polen. Als je zijn achternaam juist wil uitspreken, zeg je 'zjoska'.

Björn was ook enkele jaren ondervoorzitter van de Groen.

'Als ik zie hoe de Vlaamse Regering mensen in de kou laat staan, word ik opstandig. Het kan anders, dus werk ik volop aan een sterker, menselijker Vlaanderen'