Stop de bomenkap langs onze wegen. Teken de petitie

De afgelopen jaren is er langs onze Vlaamse gewest- en waterwegen bijna vijfhonderd hectare bomen verdwenen. Dat is 45 keer het Essersbos. Het Agentschap Wegen en Verkeer moet werk maken van een doordacht en evenwichtig groenbeheer van de wegbermen. Teken de petitie en stop de onbezonnen vernietiging.

  • Verkeersveiligheid is prioriteit, maar verklaart de massale kap niet. Er worden bomen gekapt op tientallen meters van de rijweg. Geen enkele chauffeur zou het klaarspelen om tegen die bomen te knallen. Ook langs waterwegen wordt er gekapt, alsof schepen uit de bocht gaan vliegen tegen een boom.
  • Bomen zijn de stofzuigers van de lucht. De luchtkwaliteit in Vlaanderen is barslecht en we zijn één van de minst groene regio's van Europa. Elke boom telt: de absurde en onnodige kap moet nu stoppen.
  • De kap is nefast voor de biodiversiteit. Het Agentschap durft zelfs in het broedseizoen van vogels te kappen.
Al 13.825 ondertekenaars! Op naar 20.000
69%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente