Elke Vlaming een bos op vijf kilometer van zijn deur. Teken de petitie

Vlaanderen is de meest bosarme regio van heel Europa, en we blijven maar kappen. Dat moet anders. De bestaande bossen moeten worden beschermd en er moet bos bijkomen. Met ons bosplan krijgt elke Vlaming een bos op vijf kilometer van zijn deur.

  • We beschermen waardevol bos. Wie nu een vergunning vraagt om bos te kappen, krijgt die in negen van de tien gevallen. Dat moet gestopt worden: ecologisch waardevolle bossen mogen in geen geval gekapt worden.
  • 10.000 hectare nieuw bos. We breiden bestaande bossen uit en verbinden ze met elkaar. Op termijn krijgt ook elk stedelijk of kleinstedelijk gebied een stadsbos. Zo heeft elke inwoner een bos op maximum vijf kilometer afstand van zijn of haar woonplaats en heeft elke stad een groene long. Dat is belangrijk, want mensen die in een groene omgeving wonen, zijn gezonder en gelukkiger.
  • Een boom kappen = een nieuwe boom planten. Het huidige boscompensatiesysteem werkt niet. Voor elke drie gekapte bomen, wordt er slechts één nieuwe boom aangeplant. We maken boscompensatie verplicht, trekken de bijdragen op en moedigen compensatie in natura aan.
Al 5.976 ondertekenaars! Op naar 10.000
59%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.