“De meeste mensen deugen”, schreef Rutger Bregman. Bram is ervan overtuigd dat de meeste Vlamingen graag willen kiezen voor de meest ecologische en gezondste opties, maar vaak zijn dat ook de duurste. Neem bijvoorbeeld een warmtepomp. Die verbruikt geen fossiele brandstoffen, maar kost wel meer dan een gasketel of mazoutbrander. In landen waar elektriciteit goedkoper is dan fossiele alternatieven, is de warmtepomp al lang de standaard. Enkel met Groen zorgen we ook hier voor structurele oplossingen voor de klimaatuitdagingen.

'Het is aan de politiek om te zorgen dat de meest ecologische oplossingen de gemakkelijkste en goedkoopste worden voor elke Vlaming. Dát is mijn missie.'

Samen kom je verder dan alleen

De voorbije 9 jaar was Bram schepen in Tervuren. Hij is er nu bevoegd voor ruimtelijke ordening, mobiliteit, wonen, onroerend erfgoed, milieu en klimaat. Zijn jarenlange praktijkervaring met deze thema’s kan hij inzetten in het Vlaams Parlement. Samenwerken staat voor hem altijd centraal. Zo zette Bram samen met de andere gemeenten uit de Druivenstreek de Klimaatalliantie op. Hij bracht vijf gemeenten met dezelfde klimaatuitdagingen samen om aan oplossingen te werken. Zo kunnen ze middelen veel efficiënter inzetten. En onder impuls van Bram hebben de gemeenten Tervuren, Overijse, Hoeilaart en Sint-Genesius-Rode binnen het strategisch project Horizon+ samen met de provincie en het gewest het ruimtelijk beleid uitgetekend.
Samen kom je verder dan alleen.

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?