23 feb 2011

Brusselicious 2012: ook inzetten op vegetarische voeding.

2012 zal in het Brussels Gewest worden omgedoopt tot jaar van de gastronomie. Voor “Brusselicious 2012”wordt een aanzienlijk bedrag van 3.5 miljoen euro uitgetrokken. Annemie Maes, Brussels Parlementslid voor Groen! vraagt dat ook vegetarische voeding tijdens dit jaar wordt gepromoot.

Met het initiatief Brusselicious 2012 wil het gewest zichzelf promoten als gastronomische bestemming met een kwaliteitsimago. Er zou ook een lans gebroken worden voor duurzame gastronomie en verantwoorde consumptie met Brusselse specialiteiten. De bekende mosselen, grijze garnalen of witloof krijgen een eerbetoon en de Brusselse sector van culinaire beroepen wordt belicht. Het aanzienlijk bedrag dat hiervoor wordt uitgetrokken, maakt duidelijk dat het Brussels Gewest haar culinaire troeven volop wil uitspelen.

Een dergelijk themajaar is het momentum om de mensen ook te informeren en sensibiliseren voor vegetarische voeding. Annemie Maes: ”Heel wat andere Belgische en Europese steden staan op het vlak van vegetarisch aanbod veel verder dan Brussel. Er zijn nochtans een heleboel goede redenen om vegetarische voeding te promoten: beter voor de gezondheid, het milieu, de dieren, en onze medemens in het zuiden. Toch blijven vegetariërs hier vaak op hun honger zitten.”
Albert Einstein, die in het begin van de 20ste eeuw al verder leek te staan dan wij nu, zei ooit: ”Niets kan onze gezondheid en het voortbestaan van het leven op aarde zoveel helpen als de evolutie naar een vegetarische levenswijze.” Wie spreekt deze wijze man tegen?
Annemie Maes vraagt, donderdagnamiddag in de commissie financiën in het Brussels Parlement, aan Jean-Luc Vanraes wat hij zal doen om vegetarische voeding te integreren in het concept Brusselicious.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK