Brugge

Charlotte Storme

Kamer

Ik kies voor Groen omdat ik kies voor natuur. En ik kies voor natuur omdat ik voor mensen kies. Zonder groen in de buurt geen welzijn. En mensen het recht ontnemen om in een gezonde omgeving te leven, vind ik asociaal en onrechtvaardig. Dat kan anders.

'Geluk' en 'welzijn' zijn méér dan economische groei. Levenskwaliteit is iets anders dan alsmaar meer consumeren. Ik wil in de Kamer meer aandacht brengen voor de uitputting van natuurlijke bronnen, vervuiling, wateroverlast, dagelijks fileleed en de kloof tussen mensen die het zich kunnen veroorloven in gezond groen te kunnen wonen en anderen die dat niet (meer) kunnen.

'Groen is niet enkel het nieuwe sociaal, het is ook het nieuwe ondernemen en het nieuwe samenleven'

De 'gele hesjes'-beweging toont de onhoudbaarheid van het huidige beleid. Maar het betaalbaar maken van eindige natuurlijke bronnen zoals olie biedt géén oplossing. Wat dan wel? Het omgooien van ons denken en handelen. Wie wil dat straks iedereen mee is, wie werkelijk geeft om anderen, die draagt zorg voor wat ons levend houdt.

Groen opent de weg naar creatief en duurzaam ondernemen in een wereld waarin geen gevecht moet worden geleverd om te genieten van wat het leven te bieden heeft. Groene politiek stelt niet 'macht' of 'rijkdom' centraal, maar de mens en z'n omgeving. Groen is niet enkel het nieuwe sociaal, het is ook het nieuwe ondernemen en het nieuwe samenleven.

Kies op 26 mei samen met mij voor een menselijkere, eerlijkere en gezondere wereld.

 

Doe mee met de campagne

Versterk samen met mij de groene golf. Sluit je aan bij onze campagne. Elk engagement is welkom, groot of klein, digitaal of mee op straat.

DOE MEE