Herentals

Christiaan Mertens

Opvolger Kamer
Opvolger
7
Kamer
‹ Terug naar overzicht

Ik ben van opleiding maatschappelijk werker en criminoloog. Ik werk bijna 30 jaar bij CM (Christelijke Mutualiteit) en ben vanuit mijn job en als lector graduaat maatschappelijk werk vertrouwd met welzijn en gezondheidszorg. Ik ben actief als vakbondsmilitant (ACV) en vind sociaal overleg nog steeds belangrijk en de beste garantie tot welvaart voor iedereen.

Het versterken van de sociale zekerheid en de verdere uitbouw van een hedendaagse en betaalbare gezondheidszorg zijn thema’s die voor mij belangrijk zijn en waarvoor ik mij politiek wil engageren. Armoede en klimaatvraagstukken dienen nu aangepakt te worden.

'Armoede en klimaatvraagstukken dienen nu aangepakt te worden'

Ik engageer mij binnen verschillende sociale organisaties (Wereldwinkel, 3de Wereldraad, …) en geloof sterk in de kracht van solidariteit, het vrijwillig engagement van mensen en het ontmoeten van mensen.

Als gebruiker van het openbaar vervoer droom ik van een aangename stationsbuurt vol van leven en bedrijvigheid met aandacht voor een sterkere en betere uitbouw van het openbaar vervoer in de Kempen ten dienste van zwakke weggebruikers en pendelaars.

Als fietser ijver ik voor meer fietspaden en veilig fietsverkeer voor kinderen en schoolgaande jongeren.

Doe mee met de campagne

Versterk samen met mij de groene golf. Sluit je aan bij onze campagne. Elk engagement is welkom, groot of klein, digitaal of mee op straat.

DOE MEE