Christophe Van Berckelaer

Lid nationaal partijbestuur

Vanuit het partijbestuur wil Christophe ervoor zorgen dat vrijwilligers meer betrokken worden bij de partij, dat we complexe verhalen op een heldere en empathische manier communiceren en dat we groeien als een lokaal verankerde, ecologische beweging.

Christophe heeft heel wat ervaring als vrijwilliger bij Groen. Hij is co-voorzitter van de Roze Groenen, de LGBTI+-werkgroep van Groen. De manier waarop de inhoud bij de Roze Groenen tot stand komt, dankzij een nauwe samenwerking tussen vrijwilligers, studiedienst en parlementsleden, toont volgens Christophe aan hoe we aan politiek moeten doen. Hij wil ervoor zorgen dat vrijwilligers zich continu gewaardeerd voelen, maar ook dat de partij gebruik maakt van alle expertise en capaciteiten die er zijn. Groen is geen traditionele politieke partij, vindt hij, maar een sociale en ecologische beweging waar mensen zich verbonden mee voelen en waar ze zich met velen kunnen achter scharen.

Momenteel werkt Christophe als arts aan de Universiteit van Antwerpen waar hij een doctoraat doet over de rol van immuuncellen in een agressieve vorm van borstkanker. In tijden van 'fake news' en polariserende communicatie merkt hij meer dan ooit dat de politiek nood heeft aan mensen die analytisch redeneren en een wetenschappelijke benadering verdedigen, maar die er ook in slagen de vraagstukken op een positieve en verstaanbare manier te beantwoorden.