<<< Code Groen - Kick-off: Themaoverzicht

Deel jouw ideeën

Fijn dat je wil meeschrijven aan ons verhaal! Deel hier jouw voorstellen rond welzijn, ongelijkheid en planeet. Je kan er ook voorstellen van andere mensen steunen door ze een 'vind ik leuk' te geven.

Ga naar ons digitaal ideeënplatform
Wat is de bedoeling?

Op ons congres op 13 mei 2023 lanceren we 12 voorstellen die echt een verschil kunnen maken voor welzijn, ongelijkheid en planeet. De zoektocht naar die voorstellen begint nu: schrijf jij mee aan ons verhaal?

Je wil meedoen, maar weet niet waar te beginnen?

Onze studiedienst is er voor je. Zij zorgden alvast voor meer uitleg en inspiratie. Die vind je terug in de themanota's op deze website. Duik daar zeker in en deel vervolgens jouw eigen voorstellen via ons ideeënplatform.

Hou in je achterhoofd dat we vooral aan de slag gaan met vernieuwende ideeën en voorstellen rond de 12 congresthema's.

Ga naar ons digitaal ideeënplatform
Hoe gaan wij aan de slag met jouw idee of voorstel?
  1. We kijken of jouw voorstel past binnen de twaalf thema’s van ons congres.  Zo ja, dan nemen we het mee in het verdere congrestraject. Voorstellen die niét passen binnen de congresthema’s nemen we mee bij de herziening van ons partijprogramma later in 2023.

  2. Waar nodig gaan we met jou in gesprek om je voorstel zo helder en scherp mogelijk te krijgen. 

  3. In november & december organiseren we zeven momenten waarop je per thema in gesprek kan gaan met ons, elkaar en experten. Deze 'Kick-offs' zijn open voor iedereen. Op het einde van die Kick-offs kiezen we per thema de twee sterkste voorstellen. Het resultaat: een lijst van 30 à 50 mogelijke voorstellen. We nemen de ideeën mee die minstens 3 werkdagen voor de eerste ideeëntafel over dit thema werden gepost op het platform. 

  4. Begin februari leggen we deze voorlopige lijst ter stemming voor aan onze leden. Zij bepalen zo welke 12 voorstellen doorgaan naar ons congres in mei.

  5. Tijdens 'amenderingsmomenten' in februari en maart kunnen de leden deze voorstellen nog bijsturen en verfijnen.

  6. Op ons congres op 12 & 13 mei leggen we tenslotte de 12 voorstellen ter goedkeuring voor aan onze leden. Met de goedgekeurde voorstellen gaan onze parlementsleden en ministers dan aan de slag voor een gezonde planeet waarop iedereen zich goed kan voelen.

Zin in meer? 

Meng je in het gesprek met ons, elkaar en experten tijdens de Kick-offs, online en in je buurt. Iedereen is welkom!

Schrijf je in voor een ideeëntafel (online of in je buurt) >