13 Mei 2023

09:30 AM -
06:00 PM

Congres Code Groen: Zaterdag

KU Leuven - Quadrivium, Celestijnenlaan 200H, 3001 Leuven

Inschrijven
Congres Code Groen: Zaterdag

Tijd om grenzen te verleggen. In de voorbije maanden hebben we samen met jullie nagedacht over waar we als partij naartoe willen. Op ons congres lanceren we 12 voorstellen die echt een verschil kunnen maken op vlak van welzijn, ongelijkheid, natuur en klimaat.

Programma zaterdag

👉 09u00 - 10u00: Onthaal + welkom voor nieuwe leden (waar ook het congresverloop wordt toegelicht)
👉 10u00 - 10u20: Welkom
👉 10u20 - 12u20: Themacommissies: debatteer en stem mee over het thema dat je het nauwst aan het hart ligt.

  • Themacommissie 1: 30% natuur | Aanpak vervuilende stoffen | Lokale voedselproductie
  • Themacommissie 2: Iedereen mee in de energietransitie | Minder materialen, meer waarde | Veilig op de fiets
  • Themacommissie 3: Zorggarantie | Investeringen in geestelijke gezondheidszorg Nultolerantie moderne slavernij
  • Themacommissie 4: Onderwijs en armoede | Sociaal huuraanbod | Rechtvaardige procedures mensen op de vlucht

👉 12u20 - 13u00: Lunch (meer info bij 'praktisch' onderaan deze pagina)
👉 13u00 - 15u30: Plenaire sessie: iedereen komt weer samen en brengt een ultieme stem uit over het geheel. Spannend!
👉 15u30 - 15u45: Korte pauze
👉 15u45 - 16u15: Klimaatactiviste en GroenLinks-topper Kauthar Bouchallikht gaat in gesprek met minister Petra De Sutter over waarom zij aan politiek doen en hoe groenen het verschil kunnen maken in Vlaanderen en Nederland. Afsluitende speech van de covoorzitters.
👉 16u15 - 17u30: Afsluitende receptie

Praktisch

🥗 Deelname aan het congres is gratis. Aan wie mee wil aanschuiven bij de vegetarische broodjeslunch vragen we wel 12 euro (of lager sociaal tarief). > Inschrijven voor de lunch 

🚌 We leggen extra pendelbussen in naar de congreslocatie vanaf de Diestsepoort. Het congres is ook vlot bereikbaar via lijnbus 2 - Heverlee - Kessel-Lo (afstappen aan halte Campus Arenberg). Daarnaast geraak je er ook vlot met de fiets. Hiervoor kan je een van de vele Blue-Bikes huren die beschikbaar zijn aan Leuven station en genieten van een mooie fietstocht dwars door het centrum van Leuven.

👉 We maken het event zo toegankelijk mogelijk. De locatie is rolstoeltoegankelijk. Er zal kinderopvang zijn en we voorzien een tolk Vlaamse Gebarentaal. Vragen over toegankelijkheid, of specifieke hulp nodig? Mail zeker naar [email protected]

👉 Op vrijdagavond buigen we ons over enkele statutenwijzigingen. Ben je er graag bij? Schrijf je dan hier in. Je kan overnachten van vrijdag op zaterdag. 

🧒 Kinderopvang nodig? Twee enthousiaste kinderbegeleiders staan klaar én er is een springkasteel. Met vragen kan je terecht bij Laurens ([email protected]).

🥳 Na het congres zin in een avondje uit? Kijk en geniet mee samen met Groenen van Eurosong. Groen Leuven ontvangt ons graag in hun gezellige campagnesecretariaat. >Meer hierover

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.