25 sep 2014

Darwinisme niet op zijn plaats in culturele sector

“Ik begin ook verontrust te worden over sommige termen die de ministers van de regering-Bourgeois gebruiken om hun besparingen uit te leggen”, zegt Rzoska: “Zo had Cultuurminister Gatz het vanochtend over de “survival of the fittest” om zijn hakbijl in de cultuursector te verklaren. "Dat is Darwinisme als de hardere vorm van liberalisme".

"Blijkbaar zijn N-VA, Open VLD en CD&V het ook eens geworden over wat voor hen “ de normale norm” is. En iedereen die door een tegenvaller in de problemen komt, wordt dan denigrerend bestempeld als ‘zwakkere’. Groen verzet zich tegen een dergelijk denkkader”, zegt de fractieleider van Groen in het Vlaams Parlement.

Zowel bij de jongeren als in de cultuurwereld zal de botte hakbijl van de regering van N-VA, Open VLD en CD&V ravages aanrichten.
Minister van Cultuur en Jeugd Sven Gatz (Open VLD) beweert dat hij enkel bespaart op koepelstructuren en de basiswerking intact laat. “Dat is dus niet waar. Het regeerakkoord voorzag al een besparing van 10 procent op het lokaal jeugdbeleid”, merkt Björn Rzoska, fractieleider van Groen op. “Bovendien worden de middelen voor lokaal jeugdbeleid op geen enkele manier gegarandeerd.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK