David is al vijf jaar actief als Leuvens schepen van mobiliteit, klimaat en duurzaamheid, landbouw en voeding. Samen met zijn groene collega-schepenen Lies en Thomas bouwt hij aan een solidaire en inclusieve stad die werk maakt van een klimaatneutrale, groene en welvarende toekomst. Een stad waarin er samen met de mensen beleid wordt gemaakt. Waarin niet je afkomst, maar je toekomst geldt. Waarin duurzaam wonen en leven geen voorrecht is, maar een basisrecht voor iedereen.  

Op 9 juni staat er veel op het spel. Daarom is het voor David geen optie om aan de kant te blijven staan. Als vader van twee studerende dochters maakt hij zich wel eens zorgen om de toekomst en de wereld waarin zij hun leven zullen uitbouwen. Die toekomst verdraagt geen klimaatgetreuzel, wapengekletter en verdeeldheid. Maar net dan put hij hoop uit Leuven en al die andere steden die voorop lopen in de transitie naar een klimaatrechtvaardige toekomst. Wat daar kan, moet overal mogelijk zijn.

Meer dan ooit hebben we nood aan een sterke groene en progressieve stem, ook in het parlement en in de regering. David wil als lijstduwer die stem laten weerklinken. Maar hij rekent daarbij ook op jou. Let’s get loud!

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?