06 mei 2012

Debat euthanasie ten gronde voeren met hulp van specialisten

De afgelopen dagen werd het debat over de euthanasiewetgeving weer opengetrokken met enkele nieuwe voorstellen. Dat is een goede zaak, vindt Senator Freya Piryns.

Maar voor Groen moet het debat over een eventuele uitbreiding van de euthanasiewetgeving ten gronde gevoerd worden, met de hulp van specialisten. We moeten niet meedoen aan het "politieke opbod" nu de sp.a'sters Myriam Vanlerberghe en Marleen Temmerman het debat geopend hebben over euthanasie voor minderjarigen en dementerenden.

Politici moeten zich hoeden voor al te grote uitspraken op dit vlak. Piryns: "Ik maak me nu al zorgen over de politieke spelletjes. Het debat moet gevoerd worden in de Senaat, zolang die nog bestaat in de huidige vorm. Eindelijk gebruiken we de Senaat dan terug als reflectiekamer. Tijdens dat debat kunnen we dan specialisten, dokters, verpleegkundigen en andere mensen uit de praktijk aan het woord laten. Enkel op die manier kunnen op een verantwoorde manier beslissen hoe en waar de wetgeving al dan niet uitgebreid moet worden."

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK