Dierenwelzijn in de Grondwet. Teken de petitie

Dieren zijn geen dingen. Ze hebben hun eigen persoonlijkheid, en kunnen pijn en stress ervaren. 86% van de Belgen wil dat we dieren wettelijk beschermen, toch is dierenwelzijn nog steeds niet opgenomen in de Belgische Grondwet. Dieren kunnen niet voor zichzelf opkomen, daarom doen wij dat. 

Dieren in de Grondwet

Wij willen dieren beschermen door dierenwelzijn op te nemen in de Grondwet, zoals al het geval is in Duitsland, Luxemburg en Zwitserland. Dat voorstel doet Fourat Ben Chikha in de Senaat. Het is de beste manier om dierenwelzijn te garanderen in heel België. Het is de logica zelve dat dieren die pijn voelen en een bewustzijn hebben, opgenomen worden in onze Grondwet. Zo zijn ze beter beschermd tegen mishandeling, en kan beleid dat hen beschermt niet meer teruggedraaid worden.

Teken onze petitie en geef dieren een stem.

Samen zetten we het voorstel van Fourat hoog op de politieke agenda. Help ons de andere partijen te overtuigen.

Al 7.666 ondertekenaars! Op naar 8.000
95%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.