Dierenwelzijn in de Grondwet. Teken de petitie

Dieren hebben geen stem, daarom is het aan ons om voor hen op te komen. Terwijl 86% van de Belgen wil dat we dieren wettelijk beschermen, zijn ze nog steeds niet opgenomen in de Belgische Grondwet. We doen vandaag dus nog niet genoeg.

Dieren in de Grondwet

Wij willen dieren beschermen door hen op te nemen in de Grondwet, zoals al het geval is in Duitsland, Luxemburg en Zwitserland. Dat voorstel doet Fourat Ben Chikha in de Senaat. Het is de beste manier om dierenwelzijn te garanderen in heel België. Als dieren een plek krijgen in de Grondwet, zijn ze beter beschermd tegen mishandeling, en kan beleid dat hen beschermt niet meer teruggedraaid worden.

Teken onze petitie en geef dieren een stem.

Samen zetten we het voorstel van Fourat hoog op de politieke agenda. Help ons de andere partijen te overtuigen.

Tot eind april lopen hoorzittingen met experten in de Senaat. Daarna volgt de stemming. Teken de petitie en vink zeker aan dat je mails wil ontvangen. Dan houden we je op de hoogte van het resultaat.

Al 1.819 ondertekenaars! Op naar 3.000
60%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.