Dieter Van Besien

Federaal Parlementslid

Dieter Van Besien vecht in het parlement voor eerlijk belastingbeleid. Met subsidies voor klimaat in plaats van fossiel. Beleid dat ervoor zorgt dat wie werkt, makkelijker rondkomt. Beleid dat een duwtje in de rug geeft van bedrijven die inzetten op groene technologie. Dat extreem rijken en multinationals eerlijk doet bijdragen. Maar zijn werk is nog niet af. Steun jij Dieters strijd voor jouw gezondheid en die van de planeet boven de megawinsten van grote vervuilers en multinationals?

Markt bijsturen

Tijdens zijn 25-jarige loopbaan bij een Amerikaanse multinational zag Dieter met eigen ogen hoe de markt de voorbije jaren is geëvolueerd. Aandeelhouders profiteren als nooit tevoren, ten koste van werknemers en klanten. Dat onevenwicht wil Dieter helpen herstellen. Hij zet zijn schouders onder maatregelen die de markt bijsturen zodat aandeelhouders zich niet langer blindstaren op winstmaximalisatie, maar ook rekening houden met duurzaamheid, de levensduur van producten en met groene productieprocessen.

Ook Haacht en Vlaams-Brabant

Dieter is geboren en getogen in Haacht. Hij woont er met zijn vrouw en drie kinderen. Van 2012 tot 2018 was Dieter schepen in Haacht met de bevoegdheden Milieu, Sport, Senioren en Informatica. Ook vandaag blijft hij als gemeenteraadslid nauw betrokken bij de Haachtse politiek.

In 2024 zal Dieter de federale lijsttrekker zijn voor Groen in Vlaams-Brabant. 

'De politiek wordt soms een hondenstiel genoemd. Ik vind het een van de mooiste beroepen die er zijn. Als we samenwerken en ons focussen op de inhoud kunnen we heel ver raken'