Als landbouwingenieur begon ik 40 jaar geleden als bio-groententeler in Poperinge. Ik was overtuigd dat de gangbare boeren fout bezig waren. Nu besef ik dat zij zelf gevangen zitten in een systeem, waar "de prijs" het allerbelangrijkste criterium is.
Een eerlijke vergoeding voor de boeren is essentieel om eerlijk, lokaal en gezond voedsel te behouden. Landbouw en milieu zijn geen tegengestelden, integendeel: geen milieu zonder landbouw.

Na 40 jaar hard werken gaf mijn lichaam aan dat het genoeg was als boer. Met mijn ervaring wil ik meewerken aan een wereld met respect voor iedereen, zonder onderscheid in kleur of taal. Ik focus mij nu niet meer op "wat ik niet meer kan", maar op "wat ik wél nog kan".

Ik heb een grote interesse voor wat in de wereld gebeurt. Mijn partner, Hasana Pushimi, is geboren in Albanië en woont al 20 jaar in België. Bij de familiebezoeken heb ik het grote verschil ervaren met onze Westerse wereld: de impact van analfabetisme, werkloosheid en en een slecht functionerende overheid op de bevolking. Maar ook wat in de Gazastreek gebeurt ligt me nauw aan het hart na een bezoek aan Israël.

Kies met mij voor een gezond leven en respect voor alle leven op aarde!

Landbouw en milieu zijn geen tegengestelden, integendeel: geen milieu zonder landbouw.

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?