22 Juni 2023

08.45u -
13.15u

Discussiedag: de toekomst van de landbouw in Vlaanderen

Vlaams Parlement , Leuvenseweg 86 , 1000 Brussel

Inschrijven
Discussiedag: de toekomst van de landbouw in Vlaanderen

Groen wil duurzame landbouw in Vlaanderen, zowel voor de boer als voor de planeet. Van het telen van de gewassen tot het gerecht dat jij op jouw bord krijgt.

Eén ding is zeker: de omslag is mogelijk. Dus hoe pakken we dit aan? Hoe zorgen we bijvoorbeeld voor meer toegang tot grond voor boeren? Hoe zorgen we voor ruimte voor landbouw én natuur en een grotere focus op plantaardige eiwitten?

Groen wil haalbare doelen die we stap voor stap bereiken, samen met de landbouwers. We maken samen met de sector één duidelijke visie. Het startpunt: onze discussiedag. We hebben ook jouw inbreng nodig. Zin om erbij te zijn? Schrijf je dan snel in.

Programma

8u45 - Aankomst en koffie

9u10 - Welkom

9u20 - Inleidende keynote + vragenronde

10u20 - Drie deelsessies:

1. Grondenbeleid – kan een overheid meer sturend optreden in de grondenmobiliteit?

2. De landschapsbouwers - hoe kunnen landbouwers hun rol als landschapsbouwer spelen? Wat zijn de doelen die een agro-ecologisch voedselproducent en landschapsbouwer kan vervullen?

3. Voedsel voor vandaag en morgen: andere vormen van proteïnen (innovatie centraal). Volwaardig plantaardig – weg van vlees van geslachte dieren

11u30 - Panel

Welke visie op de landbouw willen we voor de toekomst?

12u30 - Slotwoord met conclusies

12u45 - Drink en broodjes

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.