Dossiers

Van Groen-parlementsleden wordt vaak gezegd dat ze dossiervreters zijn. Onze verkozenen bijten zich dan ook graag vast in hun dossiers. Maar welke dossiers zijn dat nu juist? Wel hieronder vind je enkele van onze meest spraakmakende dossiers:

Vossenjacht

Meer dan 11.000 vossen worden elk jaar gedood door jagers onder het mom van natuurbeheer. Groen wil een moratorium van drie jaar om aan te tonen dat de vossenjacht achterhaald is.

Circulaire economie

Als we het mantra ‘neem-maak-consumeer-gooi weg’ van de wegwerpeconomie aanhouden, zijn binnen dertig jaar zelfs drie planeten niet genoeg om onze grondstoffenhonger te stillen.

Mobiliteitsbudget

Wat als je zelf kon kiezen hoe je naar het werk gaat? Wat als alle werknemers recht hebben op een vergoeding voor woon-werk verkeer, of ze nu met de auto, trein, bus, te voet of met de fiets gaan?

Vluchtelingencrisis

In de Europese vluchtelingencrisis wordt met cijfers gegoocheld dat het een lieve lust is, maar wat klopt er nu eigenlijk en wat niet?

Fietsen

Elke werkdag pendelt één vierde van de Nederlanders fietsend naar het werk, terwijl pendelend Vlaanderen steeds vaker en langer achter elkaars bumper aanschuift.

Energiezuinig wonen

Willen we de Europese doelstelling halen om tegen 2050 onze CO2-uitstoot met 80-95 % te verminderen, dan moeten de energieprestaties van onze woningen drastisch omhoog. De inspanningen die Vlaanderen vandaag levert, schieten tekort.

Groene en sociale tax shift

Groen wil de belastingen niet verhogen maar wel verschuiven om ze eerlijker, eenvoudiger en efficiënter te maken.

Vervanging F-16 gevechtsvliegtuigen

Vraag en antwoord: de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen. De Belgische F-16’s naderen hun uiterste inzetbaarheidsdatum en worden vanaf 2023 geleidelijk aan uit omloop gehaald.

Pagina's