'Een boeiende job, een betaalbaar huis... Dáár lig ik van wakker'

- Dries (20), student

Droom jij er ook van om op je eigen benen te staan? Of je nu gaat voor een diploma dat deuren opent, een huis waar je je goed voelt of een job die zekerheid biedt, Groen ruimt obstakels uit de weg zodat iedereen een eerlijke kans krijgt om het te maken in het leven. Van betaalbare woningen tot duurzame jobs: 14 oktober kan een politiek keerpunt worden voor jongeren. Gebruik je stem en kies mee voor menselijkere, eerlijkere en gezondere steden en gemeenten.

1

Lig jij ook wakker van de woningprijzen? Een eigen stek hoeft nochtans geen stukken van mensen te kosten. Wij zorgen voor meer betaalbare woningen, onder andere met slimme renovatiepremies. Zo maken we in één klap woningen energiezuiniger, waardoor je ook kosten bespaart. Samenhuizen maken we makkelijker door te snoeien in de paperassen. Discriminatie als je een woning wilt huren? Dat moet gedaan zijn: met praktijktesten pakken we overtreders aan.

2

Zelf een eigen onderneming uit de grond stampen of aan de slag gaan bij een kmo? Groen steunt lokale ondernemingen, want die creëren duurzame jobs in de eigen buurt. We begeleiden startende bedrijven en freelancers en bouwen netwerken uit tussen bedrijven, middenveld en burgers.

3

Een inspirerende gemeente of stad bruist van de initiatieven. Van sportclub tot theatergezelschap: we zorgen dat iedereen zijn ei kwijt kan met een breed aanbod van sport en cultuur. Omdat geld geen obstakel mag zijn, hebben we aangepaste tarieven voor wie het moeilijker heeft.

4

Meer groen en straten op mensenmaat: het is niet alleen goed voor de luchtkwaliteit en het klimaat, het brengt ook mensen samen. We beschermen open ruimte en leggen meer parken en (stads)bossen aan. Onze straten geven we terug aan voetgangers en fietsers. We zorgen ervoor dat het openbaar vervoer vlot kan doorstromen en geven deelsystemen een duwtje in de rug.

5

Als het even minder goed gaat, zijn we er voor je. We zorgen ervoor dat je niet van het kastje naar de muur gestuurd wordt. Bijvoorbeeld door de oprichting van een Sociaal Huis, waar je terecht kan met al je vragen. Een groen bestuur laat niemand in de steek.

Nu is het aan jou.

Gebruik je stem en laat je vrienden weten dat je kiest voor een menselijkere, eerlijkere gezondere buurt.

JA, IK STEM GROEN

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK