08 mei 2015

Een tax shift waar gezinnen geen voordeel aan doen, is geen tax shift

Groen wil een groene en sociale tax shift om de belastingen te verschuiven zodat mensen minder betalen en vervuilers en grootste vermogens meer. Voor een modaal gezin met twee kinderen betekent de tax shift van Groen tot 2700 euro minder belastingen per jaar.

Tijdens haar actieweekend voert Groen op vele plaatsen in Vlaanderen en Brussel actie voor de tax shift. Groen- voorzitster Meyrem Almaci: “Groen wil een groene en sociale tax shift om de belastingen te verschuiven zodat mensen minder betalen en vervuilers en grootste vermogens meer. Voor een modaal gezin met twee kinderen betekent de tax shift van Groen tot 2700 euro minder belastingen per jaar. Onze tax shift is de grootste lastenverlaging voor middenklasse en lagere inkomen sinds lang.”

Onder de titel ‘Voel de tax shift’ laat Groen voorbijgangers de zware lasten op arbeid en de lichtere lasten op milieuvervuiling en de grootste vermogens letterlijk dragen. Almaci: “De belastingen op arbeid wegen vandaag zes keer meer dan op milieuvervuiling of inkomsten uit vermogen. Dat is de wereld op zijn kop. Een groene en sociale tax shift betekent een dubbele bonus voor onze burgers en het leefmilieu. Ze maken onze fiscaliteit veel evenwichtiger en rechtvaardiger en pakken milieuvervuiling aan. “

De maatregelen van de regering hebben gewone gezinnen al genoeg getroffen. Almaci: “Het is hoog tijd dat de regering eens aan hen denkt. Gezinnen en werkenden moeten voordeel plukken van de tax shift. Dat doen we door de belastingen op arbeid te verlagen. Zo houden werknemers meer loon over, wordt arbeid een stuk goedkoper voor de werkgever en creëren we heel wat nieuwe jobs. De grootste vermogens, boven 1 miljoen euro, dragen eerlijk bij en we stoppen de subsidies voor vervuilende activiteiten, die onze lucht en water ongezond maken en het klimaat doen opwarmen.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente