'Een zaak starten is niet makkelijk. Gelukkig kreeg ik hulp van de stad'

- Yves (47), ondernemer

Het is een droom van velen: doen waar je goed in bent en je eigen baas zijn. Maar freelancers en ondernemers doen zo veel meer dan dat. Ze zijn de hoeksteen van onze economie en zorgen voor duurzame jobs in de eigen buurt. Ze mogen dus best wat meer gekoesterd worden. Groen geeft ondernemers een broodnodig duwtje in de rug. Van minder paperassen tot bruisende kernen: 14 oktober kan een politiek keerpunt worden voor ondernemers. Gebruik je stem en kies mee voor menselijkere, eerlijkere en gezondere steden en gemeenten.

1

Goed begonnen is half gewonnen. We begeleiden starters, onder andere bij het papierwerk en de zoektocht naar een locatie. Omdat leren en innoveren nooit stopt, bouwen we netwerken uit tussen ondernemers, organisaties en burgers. We organiseren evenementen waar ondernemers hun zaak naar een hoger niveau kunnen tillen en geven inspraak in het beleid.

2

Time is money: we zorgen dat je met al je vragen terecht kunt bij één aanspreekpunt, bijvoorbeeld in de vorm van een ondernemingsloket. Informatie maken we duidelijk en overzichtelijk en overbodige paperassen schaffen we af.

3

Of je nu een winkel uitbaat of een vrij beroep uitoefent: in een bruisende stads- of dorpskern is er een goede mix aan werken, wonen en winkelen. We zorgen dat je zaak goed bereikbaar is met duurzame vervoersmiddelen zoals tram, bus en fiets en dat je in een aangename en klantvriendelijke omgeving je zaak kan ontwikkelen.

4

Leegstand gaan we tegen door de ruimten (tijdelijk) in te richten als pop-up of als co-workingruimte. Zo slaan we twee vliegen in één klap: het centrum wordt aantrekkelijker en starters en freelancers krijgen een betaalbare plek om hun zaak uit te bouwen.

5

Gemeentebesturen kunnen de deel- en circulaire economie een extra duwtje in de rug geven door duurzaamheidscriteria op te nemen in hun aanbestedingen. Als er bijvoorbeeld een nieuwe voetbalkantine gebouwd wordt, kan de gemeente eisen dat ze volgens de principes van de circulaire economie wordt gebouwd. Zo geven we innovatieve ondernemers zuurstof om te groeien.

Nu is het aan jou.

Gebruik je stem en laat je vrienden weten dat je kiest voor een menselijkere, eerlijkere gezondere buurt.

JA, IK STEM GROEN

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK