Diksmuide

Elke Maertens

Opvolger Kamer
Opvolger
1
Kamer
‹ Terug naar overzicht

Kansarmoede wordt steeds groter. Als leerkracht in het kunstonderwijs ervaar ik hoe kinderen in armoede erg weinig kansen krijgen. Voor deze kinderen is de stap naar de jeugdbeweging, de sportclub en de muziekschool onbetaalbaar. Ze komen in een sociaal isolement terecht.

'Armoede is een onrecht, ook in de Westhoek'

Bovendien komen in de Westhoek steeds meer mensen in mobiliteitsarmoede terecht. Een ondermaats openbaar vervoer en langeafstandsdienstverlening zijn belangrijke factoren. Ik wil werk maken van een beter openbaar vervoer in landelijke gebieden en diensten dichtbij de mensen. Armoede is een onrecht, ook in de Westhoek!

Daarnaast is de waterkwaliteit in onze IJzervallei ondermaats. We zijn we bij de slechte leerlingen van de klas. Onze boeren worden verplicht om mee te draaien in een pervers economisch systeem dat nefast is voor mens en milieu. Duurzame landbouw en een korteketen-economie zijn haalbare oplossingen. De Westhoek is een groene long in Vlaanderen waar onze kinderen en toeristen op adem komen. Dat is waarvoor ik ga.

Doe mee met de campagne

Versterk samen met mij de groene golf. Sluit je aan bij onze campagne. Elk engagement is welkom, groot of klein, digitaal of mee op straat.

DOE MEE