25 okt 2010

Europese bedrijven financieren Amerikaanse klimaat-ontkenners

Enkele grote Europese bedrijven hebben duizenden dollars geschonken aan Amerikaanse politici die de klimaatproblematiek ontkennen en klimaatwetgeving trachten tegen te houden.

Het rapport van het Klimaatactienetwerk "CAN Europe" is overduidelijk

Ook hier aanwezige bedrijven als Solvay, Bayer, BASF, Suez, GDF en Arcelor Mittal werkten mee aan deze praktijken. Dit zijn nochtans stuk voor stuk bedrijven die zich een groen imago aanmeten.

Hermes Sanctorum: ”Het is nu aan Joke Schauvliege om ferm op te treden, niet alleen als Vlaams minister maar ook als huidig Europees woordvoerder over klimaat. Deze bedrijven moeten op het matje geroepen worden. Het is toch totaal onaanvaardbaar dat enerzijds in Europa wordt getalmd voor meer klimaatambitie omdat gekeken wordt naar de rest van de wereld, terwijl vanuit Europa aanzienlijke geldsommen gaan naar die rest van de wereld om een klimaatbeleid tegen te houden”.

De industrie moet kleur bekennen: ofwel kiest ze voor het verleden, ofwel gaat ze voor een vergroening van de economie. Minister Schauvliege kan een overeenkomst opstellen tussen politiek en industrie, waarin een duidelijk engagement staat dat beide volledig gaan voor een ambitieus klimaatbeleid.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente