29 jan 2014

Europese topkandidaten voor de groenen: José Bové en Ska Keller

José Bové en Ska Keller zijn vandaag uit de bus gerold als winnaars van het unieke referendum van de Europese Groene Partij.

De Groenen organiseerden voor het eerst een voorverkiezing om te bepalen wie Europees de gezichten zullen zijn voor de komende verkiezingen van het Europees Parlement. De Groenen streven naar een democratischer Europa waar de burger bepaalt wie de Europese Commissie gaat leiden.

Bart Staes, Europarlementslid Groen is tevreden over het project: "In ons Europa is maximale transparantie en democratie. Daar waar de liberalen met interne onderhandelingen bepalen dat Verhofstadt de kar moet trekken, organiseerden de Groenen een Europawijd referendum. Dat was gedurfd, maar het bleek mogelijk om door heel Europa heen stemmen op te halen."

De twee kandidaten zullen het in TV-debatten opnemen tegen de kandidaten van de andere partijen om de inzet van de Europese Groenen voor de jaren 2014-2019 onder het voetlicht te brengen. Martin Schulz is zonder verkiezingen als de kandidaat van de sociaaldemocraten naar voren geschoven, Guy Verhofstadt bij de liberalen. De Christendemocraten moeten hun keuze nog maken.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK