12 mei 2017

Femma wint trofee voor werkbaar werk

Steeds meer bedrijven en organisaties beseffen dat gezonde en gelukkige werknemers de sleutel tot succes zijn. Overal duiken er ideeën op om werk anders te organiseren. Groen-Kamerlid Evita Willaert ging op zoek naar de pionier op het vlak van werkbaar werk. Femma sleepte de trofee in de wacht.

Iedereen kon bedrijven en organisaties nomineren voor de trofee voor werkbaar werk. Uiteindelijk kreeg vrouwenvereniging Femma de meeste publieksstemmen. "Een terechte winnaar", vindt Willaert. "Je moet werkbaar werk ook toepassen op de werkvloer. Femma doet dat: zij zetten zich in om het werk écht anders te organiseren."

Femma verlegde de focus van controle op tijd en plaats naar resultaatgericht werken. Bovendien werken ze sinds kort in een vlakke organisatiestructuur. Eva Brumagne, algemeen directeur van Femma: "Vertrouwen en vrijheid zijn essentieel voor werkbaar werk. Iedereen zit aan het stuur van de eigen loopbaan."

Brumagne benadrukte dat ook de andere genomineerde organisaties baanbrekende inspanningen doen voor werkbaar werk. Ze bedankte ook Groen om werkbaar werk op de agenda te zetten en te houden.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente